Je bent niet alleen

Als je nadenkt over zelfmoord of als je iemand in je omgeving kent die zelfmoord heeft gepleegd of een poging heeft gedaan dan gebeurt er veel. Wat moet je nu? Hoe moet je verder?

Je bent niet de enige

In Nederland plegen jaarlijks bijna 1900 mensen zelfmoord. Tien keer zoveel proberen het, maar overleven. En nog meer mensen lopen rond met gedachten aan zelfmoord. Je bent dus niet de enige.

Soms voelt het of ‘uit het leven stappen’ de enige oplossing is die je nog kan bedenken. Maar wat nu als er andere oplossingen zijn die je nog niet hebt gevonden?

Geen zoetig verhaal

Er zijn meer mensen die in een situatie hebben gezeten met zelfmoord. Hieronder vind je hun verhalen. Zij hebben ervaren dat er een weg is van hoop: het is hun verhaal met God. Omdat een ontmoeting met God een belangrijke verandering in hun leven bracht. Nee, het is geen zoetig verhaal, het zijn echte verhalen die uit het leven zijn gegrepen. Als hun leven kan veranderen, waarom het jouwe dan niet?

Bekijk de persoonlijke verhalen of ga verder naar: vertel het maar »

Mijn broer pleegde zelfmoord
“Je broer is dood.” Mijn vrouw kon de woorden amper over haar lippen krijgen. “Hij heeft zichzelf met een pistool door zijn hoofd geschoten.” Lees verhaal »
Leren leven met zelfmoord
Mijn zus pleegde zelfmoord – en dat zette onze familie volledig op zijn kop. Mijn leven was vol emoties en vragen en de grootste vraag was: “Waarom?”. Lees verhaal »
Gedreven tot zelfmoord
Depressie leidde ertoe dat ik probeerde mijn leven te nemen, maar God had andere plannen. Lees verhaal »
Een tweede kans
Tijdens het eerste jaar dat ik studeerde, ging het niet meer. De pijn, eenzaamheid en verwarring dreven me ertoe de pillen te nemen. Lees verhaal »