Samenleving

Start | Samenleving

Wat speelt er in de samenleving rondom het onderwerp zelfmoord en preventie?

Podcast Verstrikt | Zes jaar wachten op hulp

Wat gaat er mis met suïcidepreventie in de zorg? En hoe gaat het nu met de mensen uit de Omroep Gelderland-podcastserie Verstrikt? ‘Ik hoop op nog heel veel dierbare momenten.’Kort voordat Chiel (22) suïcide pleegde, kwam hij terecht op een wachtlijst voor hulp. ‘Hij wilde heel graag verder met zijn leven’, vertelt zus Evi in de vijfde en laatste aflevering van Verstrikt.

Podcast Verstrikt | Hoe kon het zo vreselijk misgaan in Wezep?

Wat is er gebeurd in Wezep, waar vier jongeren in korte tijd suïcide pleegden? ‘Ze werd steeds stiller.’

Podcast Verstrikt | ‘Zeg niet: na regen komt zonneschijn’

Wat kun je doen om zelfdoding van een naaste te voorkomen? In de derde aflevering van de nieuwe Omroep Gelderland-podcastserie Verstrikt hoor je wat je beter wel en niet kunt zeggen. ‘Het is levensreddend om erover te beginnen.’

Podcast Verstrikt | ‘Hij zei: mama is dood‘

Hoe is het om iemand te verliezen aan zelfdoding? In de tweede aflevering van de nieuwe Omroep Gelderland-podcastserie Verstrikt vertellen nabestaanden hun verhaal. ‘Mijn moeders dood is als een klok die elke dag meetikt.’

Podcast Verstrikt | ‘Ik kan net zo goed dood zijn’

Hoe is het om suïcidaal te zijn? In de eerste aflevering van de nieuwe Omroep Gelderland-podcastserie Verstrikt praat Maarten Dallinga met ervaringsdeskundigen en vertelt over zijn eigen doodsgedachten.

Mensen op Golden Gate Bridge laten afzien van sprong

De Golden Gate Bridge in San Francisco trekt schrikbarend veel suïcidanten. Ex-agent Kevin Briggs probeerde deze mensen af te houden van de sprong.

Waarin ligt mijn zekerheid? Waar ben ik in gegrond?

Als er van alle kanten aan mij getrokken wordt, en ik het succes ook zo weer kwijt kan raken, waar ligt dan mijn zekerheid? Waar ben ik in gegrond?

Hoor jij de vogels nog fluiten?

Christian Verwoerd schreef dit lied vanuit zijn persoonlijke ervaring dat veel dingen in het leven snel als een last op je kunnen drukken. “Toen ik vorig jaar ergens door de natuur fietste en ik een bepaald probleem even goed kon loslaten, hoorde ik heel bewust de vogels fluiten. En toen kwam onderweg het begin van dit liedje in mij op.”