Vertel het maar

Start | Vertel het maar

Vaak is het hele proces rond zelfmoord en alles wat het met zich mee brengt een heel eenzame weg. Is er iemand die je begrijpt? En wat zal er gebeuren als je deze donkere gedachten deelt met iemand anders? Vinden ze je dan gek? Lig je er dan uit?

Deze angst werkt als een soort gevangenis. Het wordt donkerder en beklemmender. Daarom moet je hier niet alleen doorheen gaan. Je bent op deze website. Wij willen naast je komen staan. Er zijn mensen die hebben verhalen over soortgelijke situaties. Er zijn vrijwilligers waar je online contact mee kan krijgen. We willen je de weg wijzen naar hulpverleners als dat nodig is.

Hou het niet voor jezelf

Het belangrijkste is: hou het niet voor jezelf. Dat is de eerste en belangrijkste stap die je kan zetten. Je mag met ons praten (stuur direct een bericht), praat met vrienden, met mensen die je vertrouwt.

Tips

Hieronder hebben we nog tips voor je. Allerlei tips die je verder kunnen helpen om weer licht in het donker te zien, hoop in het leven te ontdekken. Ik wens je dat namelijk echt van harte toe.

Lees verder in “Er is hoop“.