Een mensenleven gaat niet verloren

Start | Deskundigen | Een mensenleven gaat niet verloren

Hoe kijk je naar het leven? Als een leven is weggevallen, soms zelfs doelbewust is weggevallen. Pieter Hoekstra, logotherapeut en theoloog, gebruikt het beeld van een stoppelveld dat er troosteloos bijstaat. Wat je dan niet ziet is de oogst die eerder is binnengehaald. Een mensenleven dat is voltooid, gaat niet verloren!

Waardevol…​

Geen leven is waardeloos, niemand is waardeloos. Ook als het leven plots voorbij is, dan nog is het leven dat is geleefd niet verloren gegaan. Gelovigen leven vanuit de hoop dat als het leven voorbij is, het toch niet voorbij is, maar dat het wordt bewaard voor de eeuwigheid.​

Ervaringsverhaal

Geheim wapen tegen depressie

Hij was depressief en kreeg uiteindelijk hulp via de depressie-vereniging. Zijn geheime wapen tegen depressie? Het beseffen dat dat er geen geheim wapen bestaat!

Jan Mokkenstorm - Je bent niet alleen

Hoeveel mensen hebben dit?

Je beseft misschien niet altijd dat je niet de enige bent die worstelt met gedachten over de dood, over uit het leven stappen. Jan Mokkenstorm (overleden in juli 2019), oprichter van 113.nl, gaat in op de vraag hoeveel mensen er niet worstelen met de gedachten over zelfmoord.