Een uitgestoken hand

Start | Deskundigen | Een uitgestoken hand

Hoe kan geloof je nu helpen als je in een situatie zit waarin je je wanhopig voelt en het leven niet meer ziet zitten? Belangrijk is om te beseffen dat God niet boos is, maar dat God lief heeft. Pieter Hoekstra, logotherapeut en theoloog, legt uit dat je niet hoeft te voldoen aan eisen en voorwaarden.

Pak die hand vast

Misschien is dat geloof als het vastgrijpen van een hand die is uitgestoken. ​Je hebt niets te verliezen als je al bijna alles verloren bent. Je kan geloof in God een kans geven. Geloof in een troostende God die naast je in de pijn en de frustratie wilt zijn.

Laat je helpen​

Het idee van God kan heel lastig zijn. Het kan zo abstract zijn. Vaak zie je pas echt liefde en troost terug als je dat via mensen ziet. Blijf daarom ook niet alleen worstelen. Zoek contact met anderen die naast je kunnen staan, waar je je verhaal aan kwijt kunt.

Wil je meer weten over God? Neem dan eens een kijkje op ikzoekgod.nl »

Sanne Kooiman - als je achterblijft na een zelfmoord

Als je na een zelfmoord achterblijft

De vriend van Sanne Kooiman pleegde in 2015 geheel onverwacht zelfmoord. Sanne en Dennis (toen 20 jaar oud) hadden toen vier jaar een relatie. Sanne vertelt over haar ervaring als achterblijver.

Pieter Hoekstra - een mensenleven gaat niet verloren

Een mensenleven gaat niet verloren

Hoe kijk je naar het leven, naar een leven dat is weggevallen? Pieter Hoekstra gebruikt het beeld van een stoppelveld dat er troosteloos bijstaat. Wat je dan niet ziet is de oogst die eerder is binnengehaald. Een mensenleven dat is voltooid, gaat niet verloren!