Ik sprong van de Golden Gate Bridge

Start | Ervaringsverhalen | Ik sprong van de Golden Gate Bridge

Kevin is een van de 2000 mensen die is gesprongen van de Golden Gate Bridge in San Francisco. Hij is een van de weinigen die zo’n sprong heeft overleefd en het kan navertellen. En hij vertelt erover om zo aandacht te vragen voor de worsteling van mensen met zelfmoordgedachten. Bekijk hieronder een korte video van hem (Engels).

Kevin was er van overtuigd dat hij alle mensen om hem heen tot last was. Dat is waarin hij steeds meer zelf ging geloven. Zo kan je gevangen zitten in je eigen gedachten: niemand geeft om me, ik kan er beter maar niet zijn.​

Maar wat ging er door zijn gedachten, toen hij naar beneden viel? Het is precies hetzelfde dat ook de andere 19 overlevers van deze sprong dachten: hij had er direct spijt van. ‘Niemand weet straks dat ik eigenlijk helemaal niet dood wilde!’ ​

Wil je écht dood?​

Klinisch Psycholoog Martin Steendam gaat verder in op de vraag of je écht dood wil, of, net als Kevin, ten diepste helemaal niet dood wilde, maar gewoon van de problemen af wilde.

Ervaringsverhaal Mirjam

Ik mag depressief zijn

Als je depressief bent kan het moeilijk zijn om over je gevoelens te praten, omdat je niet weet hoe anderen hierop zullen reageren. Het komt vaak voor dat mensen een depressie als een geheim met zich meedragen.

Willem Vermeijden

Lijden een plek geven

Willem Vermeijden verloor in 2012 zijn dochter. Hij spreekt over de realiteit van het verlies en de realiteit van het herstel. Moet je maar weer gaan werken als je nog in rouw bent? Willem geeft je eerlijk advies in het omgaan met herstel en verlies.