Ik sprong van de Golden Gate Bridge

Start | Ervaringsverhalen | Ik sprong van de Golden Gate Bridge

Kevin is een van de 2000 mensen die is gesprongen van de Golden Gate Bridge in San Francisco. Hij is een van de weinigen die zo’n sprong heeft overleefd en het kan navertellen. En hij vertelt erover om zo aandacht te vragen voor de worsteling van mensen met zelfmoordgedachten. Bekijk hieronder een korte video van hem (Engels).

Kevin was er van overtuigd dat hij alle mensen om hem heen tot last was. Dat is waarin hij steeds meer zelf ging geloven. Zo kan je gevangen zitten in je eigen gedachten: niemand geeft om me, ik kan er beter maar niet zijn.​

Maar wat ging er door zijn gedachten, toen hij naar beneden viel? Het is precies hetzelfde dat ook de andere 19 overlevers van deze sprong dachten: hij had er direct spijt van. ‘Niemand weet straks dat ik eigenlijk helemaal niet dood wilde!’ ​

Wil je écht dood?​

Klinisch Psycholoog Martin Steendam gaat verder in op de vraag of je écht dood wil, of, net als Kevin, ten diepste helemaal niet dood wilde, maar gewoon van de problemen af wilde.

Ervaringsverhaal

Zo ongelofelijk moe

Ze was zo ongelofelijk moe, en er was niets dat nog nut leek te hebben. Ergens ontstond de gedachte dat het misschien fijn zou zijn om er niet meer te zijn. Maar bij niemand kon ze haar verhaal echt kwijt.

Willem Vermeijden

Waar is God in het verlies?

Wat als je een dierbare verliest? Het is als een enorme aardbeving, aldus Willem Vermeijden, oprichter van rouwgesprekken.nl. In die aardbeving komen ook de ideeën over God op losse schroeven te staan. Je kan God kwijtraken, of je komt hem juist tegen.