Waarom liet God dit alles toe?

Start | Ervaringsverhalen | Waarom liet God dit alles toe?

Ze was een zorgzaam christelijk meisje dat alles probeerde goed te doen. Maar ze raakte de controle kwijt.Ook haar vertrouwen in God verdween. Waarom liet God het allemaal toe? Tijdens haar dieptepunt was ze alle hoop verloren en overwoog uit het leven te stappen.

Troost

De een raakt het geloof en vertrouwen in de God waarin ze geloven kwijt, de ander vindt juist nieuwe houvast in het geloof. Een persoonlijke crisis kan ervoor zorgen dat alles wat vertrouwd was, niet meer werkt. In een periode als dat, kan het enorm helpen dat anderen met je meelopen, dat je dit proces niet alleen hoeft door te gaan. Zorg ervoor dat je niet helemaal alleen je geheim met je hoeft mee te dragen. Deze worsteling hoef je niet alleen door te maken. Je kan ons altijd mailen. Als je meer wilt ontdekken over de troost die het geloof je kan bieden, ga dan naar ikzoekgod.nl »

Je bent niet de enige

Je beseft misschien niet altijd dat je niet de enige bent die worstelt met gedachten over de dood, over uit het leven stappen. Jan Mokkenstorm, oprichter van 113.nl, gaat in op de vraag hoeveel mensen er niet worstelen met de gedachten over zelfmoord.

Je mag altijd praten​

Zit je zelf klem? Je kan altijd bellen, dag en nacht, naar 0900-113.

Ervaringsverhaal

Geheim wapen tegen depressie

Hij was depressief en kreeg uiteindelijk hulp via de depressie-vereniging. Zijn geheime wapen tegen depressie? Het beseffen dat dat er geen geheim wapen bestaat!

Pieter Hoekstra - een mensenleven gaat niet verloren

Een mensenleven gaat niet verloren

Hoe kijk je naar het leven, naar een leven dat is weggevallen? Pieter Hoekstra gebruikt het beeld van een stoppelveld dat er troosteloos bijstaat. Wat je dan niet ziet is de oogst die eerder is binnengehaald. Een mensenleven dat is voltooid, gaat niet verloren!