Waarom liet God dit alles toe?

Start | Ervaringsverhalen | Waarom liet God dit alles toe?

Ze was een zorgzaam christelijk meisje dat alles probeerde goed te doen. Maar ze raakte de controle kwijt.Ook haar vertrouwen in God verdween. Waarom liet God het allemaal toe? Tijdens haar dieptepunt was ze alle hoop verloren en overwoog uit het leven te stappen.

Troost

De een raakt het geloof en vertrouwen in de God waarin ze geloven kwijt, de ander vindt juist nieuwe houvast in het geloof. Een persoonlijke crisis kan ervoor zorgen dat alles wat vertrouwd was, niet meer werkt. In een periode als dat, kan het enorm helpen dat anderen met je meelopen, dat je dit proces niet alleen hoeft door te gaan. Zorg ervoor dat je niet helemaal alleen je geheim met je hoeft mee te dragen. Deze worsteling hoef je niet alleen door te maken. Je kan ons altijd mailen. Als je meer wilt ontdekken over de troost die het geloof je kan bieden, ga dan naar ikzoekgod.nl »

Je bent niet de enige

Je beseft misschien niet altijd dat je niet de enige bent die worstelt met gedachten over de dood, over uit het leven stappen. Jan Mokkenstorm, oprichter van 113.nl, gaat in op de vraag hoeveel mensen er niet worstelen met de gedachten over zelfmoord.

Je mag altijd praten​

Zit je zelf klem? Je kan altijd bellen, dag en nacht, naar 0900-113.

Sanne Kooiman - als je achterblijft na een zelfmoord

Als je na een zelfmoord achterblijft

De vriend van Sanne Kooiman pleegde in 2015 geheel onverwacht zelfmoord. Sanne en Dennis (toen 20 jaar oud) hadden toen vier jaar een relatie. Sanne vertelt over haar ervaring als achterblijver.

Jan Mokkenstorm - Je bent niet alleen

Hoeveel mensen hebben dit?

Je beseft misschien niet altijd dat je niet de enige bent die worstelt met gedachten over de dood, over uit het leven stappen. Jan Mokkenstorm (overleden in juli 2019), oprichter van 113.nl, gaat in op de vraag hoeveel mensen er niet worstelen met de gedachten over zelfmoord.